Бюджетът на Община Пловдив за 2018 г. ще е поне с 4,6 млн.лв. по-голям от тазгодишния

Бюджетът на Община Пловдив за 2018 година ще е поне с 4,6 милиона повече в сравнение с тазгодишния, съобщи днес кметът на града под тепетата Иван Тотев.

Увеличението се налага заради предстоящото домакинство на Европейска столица на културата през 2019 година и свързаните с него инфраструктурни проекти, аргументира ръста градоначалникът. Той уточни, че дори част от средствата да идват по проект или от републиканския бюджет, то общината е длъжна да финансира съседните обекти.

„Не може да се реконструира площад „Централен”, без да се отремонтира подлеза на „Гладстон” под Централна поща”, бе само един от примерите, дадени от кмета Тотев. Той уточни, че 7 млн.лв. са предвидени за нуждите на общинска фондация „Пловдив 2019” догодина, а с 1 млн.лв. повече в сравнение с 2017 г. ще получат частните превозвачи, за да стане графикът на автобусите от градския транспорт по-удобен за жителите и гостите на Пловдив.

Отражение върху бюджет-2018 дава и вдигането на минималната заплата, която получават доста от служителите в общинските предприятия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони