Валери Симеонов откри сезона на проверките в Слънчев бряг (ВИДЕО)

Пет заведения проверени, пет акта за нарушения съставени

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов провери внезапно заведения в курорта Слънчев бряг, и то в първия ден на откриване на сезона. Дали се спазва законът за шума бе основна цел на инспекцията, която той извърши съвместно със служители на Охранителна полиция към ОДМВР-Бургас. Във всички пет проверени заведения: „Ла Кубанита“, „Кокона“, „Арена Клуб“, „Графити“, както и бившата дискотека „Оксижен“, която тази година носи друго име –"Рейнбоу", бяха констатирани нарушения и съставени актове.

„Същата анархия, същите безобразия... Днес е първия ден от сезона, заведенията по улиците отново са надули уредбите си... Трябва да се възстанови ред и той ще бъде възстановен“, заяви Симеонов. По думите му, едно от заведенията миналото лято е било проверявано 15 пъти. -"Законът ще се спазва безкомпромисно", коментира той и увери, че такива проверки ще се правят през цялото лято.

Законът забранява в открити заведения да има озвучаване след 23,00 ч. Музиката обаче и в петте проверени заведения бе брутално усилена. Любопитен факт бе, че след появата на вицепремиера бяха взети светкавични мерки и децибелите бързо намалени, т.е. станаха по- ниски от плажната ивица, коментираха очевидци.

Вицепремиерът Валери Симеонов напомни, че горещият телефон за сигнали за нередности, извършвани не само в черноморските курорти, но в цялата страна, вече е открит. Той призова гражданите да проявяват по-голяма активност и заяви, че сигнали за нетърпим шум има не само от Черноморието, но и от малки градчета, които са подложени на еженощен тормоз от цигански сватби.

В социалните мрежи се появиха видеоклипове от акцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България