Варна посреща празника с обновен Младежки дом

%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%bcМладежкият дом във Варна вече е с обновена визия – нова фасада, ремонтирани фоайета и осигурена достъпна среда. „Реновирането бе извършено след проведен конкурс, съвместно с местната структура на Камарата на архитектите в България. Участваха повече от 10 предложения, реализирахме проекта, който спечели най-голямо одобрение. Радвам се, че в центъра на града младите хора вече имат обновено място за различни видове дейности", каза кметът Иван Портних, който направи оглед на сградата. Освен новата фасада, вече е осигурен достъп за хора в неравностойно положение до всички етажи на сградата. Социализирано е и покривното пространство за различни младежки прояви.

Ремонтът на Младежкия дом включва още изграждане на вертикален комуникационен възел-асансьор, монтиране на външно стълбище, отвеждащо до покривното пространство, на окачена фасада, светещи букви, на цветни триплексови стъкла. На покрива е поставена дървена настилка и стъклени цветни парапети на откритото пространство. Изградено е и санитарно помещение за хора с увреждания на първия етаж.

Ремонтните дейности включиха и цялостна реконструкция на входа и общо освежаване на фоайетата – първи, втори етаж и стълбище. Парите за ремонта са малко над 1.4 млн.лева, посочи зам.-кметът Христо Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България