Веселин Кюркчиев, БСТ: Още в следващия тираж може да имаме нов ТОТО милионер

dav

Над 6 400 000 лева очакват тото играчите за тиража в неделя

- Г-н Кюркчиев, джакпотът от над 7 100 000 лева в играта „Тото 2 – 6 от 49” на СПОРТ ТОТО беше спечелен преди три тиража. Каква е математическата вероятност да падне отново и някой щастливец да познае пак печелившата комбинация?

- След като беше спечелен, джакпотът веднага беше рестартиран с нови 2 000 000. За три тиража сумата нарасна с почти 500 000 лева и за утре ще бъде 2 500 000 лева.

Още следващия път джакпотът може да падне отново и да имаме нов тото милионер. Както стана в играта „Тото 2 – 6 от 42“. Само един тираж, след като сумата от над 1 000 000 беше спечелена и рестартирана с нови 300 000 лева, късметлия позна печелившата комбинация и грабна сумата от 330 000. Така че всички участници в игрите на БСТ са потенциални милионери и то във всеки тираж. Ще обясня математически какъв е шансът за спечелването на тази сума. Ако играете с една комбинация, индивидуалният шанс да спечелите е 1, делено на броя на всички комбинации в Тото 2. Този брой е почти 14 милиона. Ако пуснете фиш с 4 различни комбинации, шансът вече е 1 към 14 000 000 /4, или 1 на 3,5 милиона. Изобщо, ако пуснете „N“ на брой различни комбинации, шансът да спечелите е 1, делено на 14 000 000/N.

Математически всички комбинации от числа имат еднакъв шанс да бъдат изтеглени. С други думи шансът да се изтегли комбинацията 1,2,3,4,5,6 е равен на този да се изтегли и всяка друга поредица от числа.

Шансът да падне джакпотът е равен на 1, делено на числото „14 милиона върху броя на различните комбинации, пуснати в тиража”. Ако например има пуснати 1,4 милиона различни комбинации, то шансът джакпотът да падне е 1 към 10, или 10%. Искам да обърна внимание на това, че когато повече хора се включват в играта, шансът джакпотът да падне се увеличава многократно. Обикновено това се случва, когато броят на различните комбинации достигне два, три или четири милиона. Колкото повече хора играят, толкова повече различни комбинации се пускат и толкова по-голям е шансът джакпотът да падне.

- Как човек може да увеличи шанса си за спечелването на тази крупна сума?

- Шансовете за печалба се увеличават, когато хората играят с повече комбинации и с повече числа. Напоследък много участници го правят и в тези фишове обикновено винаги има печалба. Освен това в игрите на СПОРТ ТОТО, хората винаги имат повече от един шанс. Например за настоящия тираж, с един фиш в „Тото 2 – 6 от 49“ човек може:

Първо - да спечели джакпот от близо 2 500 000 лева в играта

Второ - да си спечели друга привлекателна сума, ако уцели петица или четворка.

Трето - да спечели до 120 000 лева от Втори тото шанс на играта

И четвърто - да спечели чисто нов лек автомобил Форд ЕкоСпорт

А ако сте попълнили Тото джокер имате още една възможност да проверите късмета си. Там печалбата е 61 000 лева.

- Стана традиция СПОРТ ТОТО да обвързва тиражите си с празници и тогава да дава още по-атрактивни печалби. След точно две седмици, на 26 октомври, е Димитровден. Подготвяте ли нещо специално?

- Български спортен тотализатор е държавно предприятие, което работи за общонационална кауза – българския спорт. Всички празници са прекрасен повод за запазване на българските традиции и да си припомним, че всеки един от нашите участници допринася за развитието на спорта, чрез своя залог.

Специално за Димитровден, Български спортен тотализатор отново е подготвил парични изненади за тото-играчите! Празникът е повод тотото да добави още един БОНУС от 100 000 лева към редовните печалби за участниците, които познаят печелившата комбинация във Втори тото шанс на “Тото 2 – 5 от 35“. Всички играчи, уцелили късметлийските числа, ще си поделят бонуса от 100 000 лева, независимо от числата на двете допълнителни топки.

Само за тиража на Димитровден - 26 октомври, възможните печалби ще са до 300 000 лева. Искам да напомня, че участието в играта Втори тото шанс на “Тото 2 – 5 от 35“ е без допълнителен залог. Само трябва да запазите фиша си за редовния тираж и да следите тегленето на късметлийските числа на следващия ден в ефира на БТВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото