Ветеран на ЦСКА направи детски отбор

Събират средства за закупуване на екипи

В групата има и момичета

Бившият шеф на Националния стадион и ветеран на ЦСКА Красимир Горанов сформира детско-юношеска група от 16 футболисти в Лакатник. Младите спортисти са на възраст между 10 и 14 години. Тренировките им се провеждат веднъж седмично в рамките на час – час и половина на специално пригодено игрище в двора на Основното училище в малкото населено място. За учениците те се водят като извънкласна дейност.

Игрището е създадено благодарение на взаимните усилия на Община Своге и кметството в Лакатник с цел да се осигурят необходимите условия за пълноценното развитие и популяризиране на спорта сред децата.

“Децата идват на тренировки с огромно желание”, коментира пред “Труд” треньорът Красимир Горанов. По думите му спортът учи на дисциплина и създава отговорни хора. Това е и причината той да се захване безвъзмездно с тренировките на млади футболисти.

Въпреки че много малка част от трудовия му стаж е била свързана с треньорство, когато през октомври миналата година получава покана от домакинката на училището Снежана Василева да сформира футболен отбор, той с радост се съгласява. На идеята откликва и директорката Десислава Младенова.

“Работя за децата, какво мога да поискам от тях? В момента съм пенсионер, не работя другаде, за мен е удоволствие”, сподели Горанов. По думите му това е и възможност да посещава Лакатник - родното място на съпругата му, където двамата имат хубава, семейна къща.

Той е бил супервайзър на детско-юношески школа в Дубай, занимавал се е с треньорство и в Катар. “И в ЦСКА съм бил една година, след като прекъснах активна състезателна дейност. Горе-долу това ми е треньорската работа, повече съм бил на ръководни длъжности”, обясни бившият директор на Националния стадион “Васил Левски”.

Красимир Горанов е бил юноша на ЦСКА, след това десет години е играл само в А група - в “Академик” (Сф), ЦСКА, “Локомотив” (Сф) и в “Сливен”. Бил е републикански шампион. След като се отказва от състезателна дейност поема различни ръководни постове в ЦСКА, през 2015 г. е и изпълнителен директор на “Банско”.

Първоначално в лакатнишкия юношески отбор се записали около 20 деца на възраст от 7 до 15 г., но постепенно някои отпаднали и към момента са останали 16, три от които момичета.

Въпреки че отборът все още е нов, треньорът и младите спортисти в него вече планират възможно най-скоро да участват в мачове на общинско ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл