Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в петък, 18 май 2018

€10 млрд. за пътища дава ЕС

02-2Парите са за магистрали и жп линии на Балканите. Европейските лидери подписаха декларацията “София”. За Западните Балкани няма план Б, подчерта председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

 

 

 

387 души обявиха доходи над 1 млн. лв.

15-1Годишни доходи в размер над 1 млн. лв. обявиха 387 души с подадените от тях данъчни декларации за 2017 г., сочат данните на НАП от обработените досега формуляри. Това може да са както еднолични търговци и земеделски производители, така и хора със свободни професии като адвокати и певци.

 

 

 

Бързите кредити нараснаха с 10%

14-1Бързите кредити нараснаха с 9,8%, или с 254,8 млн. лв. за година и в края на март са в размер на 2,848 млрд. лв. Това сочат данните на БНБ за дружествата, специализирани в кредитиране, които нямат лиценз за банки.

 

 

Двуличието на „зелените“

Зелените, пари, даренияТрагедията с алпиниста Боян Петров показа истинските интереси на „еколозите“ - коментар на "Труд".

 

 

 

 

ЕС никога няма да е завършен без Западните Балкани

13-1Единственият път напред е да осигурим на нашите граждани конкретни и ефективни решения, посредством един силен и сплотен Европейски съюз, казва председателят на Европейския парламент Антонио Таяни в интервю за „Труд“.

 

 

Къде са съкровищата на тамплиерите и Свещеният кивот

11-1-kutiГоляма част от рицарите може би са се установили на Балканския полуостров в днешните български земи - новата статия на проф. Божидар Димитров от поредицата "Политически разкопки".

 

 

 

 

Жената оркестър

32-1-dariana-kumanovaСилует на Дариана Куманова – най-младият доцент в академия “Сан Ремо” и един от най-авторитетните педагози по поп и джаз в Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България