Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 22 февруари 2018

173 милиона лева

за нов център на София

02-1София получи от правителството 151 млн. лева за ремонти в центъра на столицата. С допълнителни средства общата сума набъбва малко над 173 млн. лв. Четири договора за облагородяване столицата бяха подписани днес от регионалният зам.-министър Деница Николова и кмета на София Йорданка Фандъкова на церемония в Министерския съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов.

 

Жаблянов падна жертва на Народния съд

04-1

Очаквано, със 110 гласа “за” и 71 “против” депутатите гласуваха вчера предслочното освобождаване от поста заместник -председател на народното събрание на Валери Жаблянов (БСП). Искането бе внесено от ГЕРБ и “Обединени патриоти” миналата седмица, а повод стана декларация на социалистите срещу Луковмарш, в която Народния съд от 1944 година бе наречен “необходимо и неизбежно правосъдие”.

 

Бизнесът отмени протеста за цената на тока

05-1

Работодателските организации се отказаха да протестират срещу високите цени на тока. В писмо до медиите от Асоциация на организациите на българските работодатели обявиха, че отменят насроченото за 28 февруари шествие, но запазват готовността си за протести, „ако стартиралият диалог бъде преустановен и не се постигнат набелязаните промени“.

 

Дела срещу застрахователи,

които не плащат при кражба

Masked Man Breaking Into Car With Crowbar

Комисията за защита на потребителите откри редица неравнопавни клаузи в общите условия на договорите за полиците „Каско“ на застрахователите. При кражба на автомобил редица компании отказваха да платят обезщетение, ако не се представят малкия и големия талон.

 

 

Промените в Закона за горите отложени от правната комисия

витоша, разруха2

Парламентарната комисия по правни въпроси отказа да разгледа промените в Закона за горите, предложени от ГЕРБ и „Обединените патриоти”. Депутатите извадиха точката от дневния си ред с аргумента, че корекциите в нормативния акт първо трябва да бъдат разгледани от колегите им в Комисия по земеделие и храни, която в случая е водеща.

 

Кмет с частна милиция - каква мечта

11-kuti

С партийната воля и правилната охранителна компания, градоначалникът лесно ще се превърне във феодал - анализ на Емил Спахийски

 

 

 

Светът се сби в Сирия - какво следва?

сирия, идил

Дори аналогиите между Деир ез-Зор и Сараево от 1914 г. да звучат пресилено, едно е сигурно - напрежението между големите играчи е голямо - коментар на Кузман Илиев

 

 

В Швеция наричаме камерите на КАТ „животоспасители“

13-1

Интервю с Йоран Свенсон, член на Управителния съвет на Института за пътна безопасност

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България