ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност

Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Общественополезен труд също е сред мерките

Правителствена програма с мерки срещу циганизацията, гетоизацията и произтичащите от това проблеми, поискаха от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов настояват да бъдат възстановени доброволните отряди към МВР, да се въведе административно наказание “обществено полезен труд” и “задържане под стража” с цел преодоляване на чувството за безнаказаност сред маргиналните общност.

Единна база данни за социалните помощи и въвеждане на сумарен максимум на годишна база, строг контрол срещу злоупотреби със социални плащания, включително обвързване на получаването им със степента на социализация и грамотност, са част от предложенията на ВМРО за преодоляване на проблема с циганизацията.

Воеводите настояват да бъде поощрявано отговорното родителство за сметка на намаляване на помощите за деца от несоциализираните групи.

В средата на мандата организационния съвет на ВМРО-БНД “са категорични, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията “Обединени патриоти”, пише в позицията.

Приоритетите са подредени в пет категории. Първа е циганизацията, следвана от мерки срещу радикалния ислям, включващи промените в Наказателния кодекс за криминализиране на проповядването на радикален ислям. ВМРО настоява и за достоен живот на възрастните хора чрез ревизия на инвалидните пенсии и преизчисляване на т.нар. стари пенсии.

Четвъртата категория мерки са насочени към укрепване на българското национално самосъзнание в България и зад граница чрез държавна програма за разпространение на българския език и култура, включително създаване на институт “Св.св. Кирил и Методий”. Хората на Каракачанов искат и по-справедливо данъчно облагане имуществото на богатите – включително “Данък лукс”.

 

Волен Сидеров, лидер на „Атака”: Направо да въвеждат мерките

Имат всички лостове във властта

04-4Преди можех да правя салто от място, сега вече не мога. Ако ВМРО могат да направят нещо, нека да го направят, няма да им преча.

Не разбирам от какво толкова са се разтревожили ВМРО. Имат си вицепремиер, който отговаря за силовите министерства, освен това той е и министър на отбраната. Имат си и други министри. Защо се държат като наблюдатели от 15-и ред? Направо да въвеждат мерките, вместо да излизат с позиции. Имат си всички лостове в изпълнителната власт. А в България всъщност реалната власт е в правителството – то пише закони, то предлага промени в законите, а парламента просто гласува.

След като ВМРО искат спешни мерки в различни сфери, нека да действат. Нека да реализират и моята идея, която предлагам още от 2006 година – за доброволните отряди.

Добре е ВМРО да не забравят, че благодарение на мен са във властта.

 

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: ГЕРБ ни съветват - „Разберете се“

Чакаме подкрепа от НФСБ и “Атака”

04_02В коалицията “Обединени патриоти” няма нормален диалог. Очакваме да получим подкрепа от НФСБ и от “Атака”, а ако не получим ще сме наясно, че не можем да разчитаме на тях.

В случай, че не получим подкрепа, ще преосмислим отношението си към партньорите в малката коалиция. Възможно е, ако не получим подкрепа от НФСБ и “Атака” все пак да предложим мерките на ГЕРБ. По някои от тях сме готови и със законодателни предложения. Готови сме с конкретни текстове за административното наказание принудителен общественополезен труд, имаме внесен закон за българския език, както и за криминализиране проповядването на радикален ислям. Част от проектите са минали на първо четене, но оттогава няма движение по тях. Когато нямаме подкрепата на нашите партньори в “Обединени патриоти”, ГЕРБ са в удобната позиция да ни казват: “Разберете се”.

 

Валери Симеонов, Лидер на НФСБ: В тези приоритети няма нищо ново

Нека ВМРО кажат какво са направили

04-3Приоритетите, които ВМРО е извадило в средата на управленския мандат, са основен пункт още в предизборната програма на Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Те се съдържат и в програмата на коалицията “Обединени патриоти”. Подкрепата на подобни приоритети не води до нищо съществено. Стига вече с това “ще”. Нека ВМРО да кажат какво конкретно направиха за постигането на тези приоритети, които сега отново вадят. Нека посочат какви конкретни опити са направили да ги прокарат и да постигнат конкретни резултати.

Не виждам смисъл да обсъждаме в коалицията “Обединени патриоти” подобни приоритети, тъй като те не са нови. По-важно беше да направим усилия за осъществяването им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика