Връчват авторитетните награди за мода „Златна игла“

Победителите в „Златна игла 2017“ заедно с председателя на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

Призът ще бъде присъден в 6 категории, сред които „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината” и „Булчинска мода“

Моделката Гери Дончева ще води събитието

3_geri-doncheva

Академията за мода за поредна година ще отличи най-изявените дизайнери и модни творци у нас като присъди най-авторитетната награда за мода „Златна игла“. Гала-спектакълът и официалната церемония по повод раздаването на статуетките ще се състоят днес в известен столичен хотел. Призът ще бъде връчен в категориите „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Булчинска мода“, „Най-добър млад дизайнер”, „Моден гримьор” и „Моден фотограф”. Статуетка „Златна игла”, както всяка година, е дело на българския бижутер Анжело Красини.

По традиция наградите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо модни и лайфстайл журналисти от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков.

„Най-стойностната награда за българските модни творци – „Златна игла“, бе учредена в далечната 1994 година в Париж. Респектиращ е фактът, че през всичките тези години чрез своя приз Академията за мода съумя да отличи и стимулира най-добрите в българската мода и по този начин да допринесе за развитието и просперитета на българския моден дизайн, на българската модна индустрия“, сподели председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

По думите му победители на тазгодишните награди ще станат ясно на гала-вечерта и церемонията по награждаването, но в навечерието на това мащабно събитие е радостен от факта, че тази година особено активни са били най-младите родни дизайнери и, че трима от тях са избрали да покажат дебютните си колекции на сцената на „Златната игла“.

„Благодаря сърдечно на журито, респ. на колегите лайфстайл журналисти, които направиха своите номинации за бъдещите фаворити!“, каза още проф. Стойков.

Специално за церемонията в България ще пристигне италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Мaestro di eleganza в света на мъжкия стил. Водеща на гала-вечерта ще бъде моделката Гери Дончева. Ревю-спектакълът преди официалната церемония за връчване на „Златна игла 2018“ ще бъде открит с официална колекция вечерни облекла на „Мезон Сант-Ерем“ и нейният създател и стилист – Габриела Колева. Специален гост на откриващото ревю ще бъде актрисата Саня Борисова-Илиева, която наскоро беше отличена с приза „Знаменитост на годината“. На подиума на „Златна игла“ тя ще дефилира с тоалет на модна къща „Мезон Сант-Ерем“, направен специално за нея.

По време на ревю-спектакъла свои актуални колекции ще покажат също дизайнерите Мерлин Арно и Есил Дюран, Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, екипът Вяра Станчева и дъщерите ѝ Деница и Мария Станчеви, както и младите таланти, които ще направят своя дебют на „Златна игла 2018“ – Християна Мутафчиева, Таня Ян и Елена Христова.

 

След победата през 2017 година

Миглена Каканашева – Мегз стана суперзвезда

28783476_10210915799986259_5713620114600644451_n

Младата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз придоби огромна популярност у нас след като стана носител на престижната награда „Златна игла“ през 2017 година. Амбициозната красавица бе отличена с приза „Модна къща на годината“ за бранда, който сама създаде и популяризира чрез участия в риалити формати и социалните мрежи.

Самата Мегз е горда от това свое постижение и във всяко свое интервю, свързано с кариерата й на дизайнер и как е стартирала своя бизнес, не пропуска да го споменава. Призът от Академията за мода даде на младата Каканашева и необходимото признание, с което да „отговаря“ на хейтърите, които критикуват нейния бранд за ниско качество и недостатъчна производителност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл