Върхът на Джеймс Бонд

Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

23-4-6kol

Във филмите за Джеймс Бонд ролите на автомобилите са не по-малко важни от ролите на актьорите. От 35 години насам модели на концерна Jaguar Land Rover „моторизират” култовия Агент 007 и останалите герои в продукциите. Някои от знаменитите коли във филмите ще бъдат използвани в центъра за интерактивни преживявания 007 ELEMENTS, който ще бъде открит през лятото в австрийските Алпи. Това е нестандартна инсталация на надморска височина 3050 м върху връх Гайслахкогъл.

23-1-6kol

Преживяването там е потапяне в света на Джеймс Бонд от филма „Спектър” с ледения ресторант Q и с използваните в лентата Land Rover Defender и Range Rover Sport SVR. Гостите ще видят най-новите технологии на британския концерн за изкуствен интелект и литиево-йонната батерия с капацитет 90 киловатчаса от електрическия Jaguar I-Pace, която в „Спектър” захранва концептуалния автомобил C-X75 за впечатляващо преследване в Рим.

007bondelementsfilmingonset

В девет от последните филми за Джеймс Бонд гастролират модели на Jaguar и Land Rover. Това се случва от драматичното бягство на Роджър Мур с управляван от Тина Хъдсън класически Range Rover в продукцията „Октопуси” през 1983 г.

23-2-6kol

По традиция британският агент (почти) винаги шофира британски автомобили. Паметни са изявите на Шон Конъри зад волана на Aston Martin DB5. Превозвачи на главния герой са били също Bentley, Rolls-Royce, Lotus и Ford. Джеймс Бонд е управлявал във филмите над 30 коли, 20 подводници и яхти, 6 хеликоптера, 5 самолета, 5 мотоциклета, 2 танка, 1 автобус, 1 камион и 10 велосипеда.

23-3-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили