В "Барса" доволни: Имаме Меси и под рамката

„Барселона“ се радва на мечтан старт на сезон 2017/18. Каталунците са лидер в Примера дивисион с 4 точки аванс пред „Валенсия“ и 10 от шампиона „Реал“ (Мадрид). В сряда вечер тимът на Ернесто Валверде си гарантира и първото място в груповата фаза на Шампионската лига след нулево равенство като гост на финалиста от предния сезон „Ювентус“. А в Испания медиите се обединиха около мнението, че в основата на добрите резултати е Марк-Андре тер Щеген. В 17 мача в Ла Лига и евротурнирите немският страж е инкасирал едва 5 гола, записвайки 12 сухи мрежи. Статистиката е още по-впечатляваща – бившият играч на „Борусия“ (Мьонхенгладбах) е спасил 54 изстрела, някои от които по-впечатляващ начин.

„Барселона“ има своята версия на Лионел Меси под рамката – написа авторитетното издание в. „Марка“. - През настоящия сезон той доказа, че е сред най-добрите на своя пост, ако не и най-добрият.“

Резултатът в Торино все още не гарантира място на „Ювентус“ в следващата фаза. Италианският шампион гостува на „Олимпиакос“ в последния кръг от тази фаза, а „Спортинг“ има трудната задача да бие каталунците на „Камп Ноу“, за да съхрани шанс за изненадващо излизане от групата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят