В Пловдив продължават войната с комарите и кърлежите поне до 30 септември

Община Пловдив продължава войната с комарите и кърлежите на територията на града под тепетата поне до 30 септември, като масовите есенни дезинсекции срещу насекомите може да се пренесат и през октомври, ако топлото за сезона време се задържи и през следващия месец.

Успоредно с пръскането срещу кърлежи, което започна през този месец стартира от 7 септември, от средата на тази седмица всяка вечер след 22 часа срещу комари по график се обработват паркове, градини и зелени площи в междублоковите пространства и в шестте района на Пловдив и крайните квартали на града под тепетата.

На 13 и 14 септември бе извършена дезинсекция срещу имаго (възрастните форми на комари) в район „Западен” и кварталите „Прослав” и „Коматево”, а на 15 и 18 септември ще се пръска в район „Централен”, на 19-и и 20-и – в „Тракия”, на 21-ви и 25-и – в „Северен”, на 27-ми и 28-ми – в „Южен” и по бреговете на река Марица и притоците й, на 28-ми и 29-и – в „Източен” и гробищните паркове.

От общинско предприятие „Дезинфекционна станция” са планирали за 27 септември след 8 часа сутринта обработка на водните обекти в Пловдив срещу ларви на комари. За всяка от обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати в съответната препоръчителна доза и концентрация.

От градската управа под тепетата призовават пловдивчани да поддържат имотите, които обитават и стопанисват чисти, сухи и с ниско окосена трева, и препоръчват при проблем с вредни инсекти и гризачи да потърсят професионална помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони