В Севлиево официално откриха седмия саниран блок

„Това, което виждам днес ме удовлетворява. Надявам се, че всички неудобства, изпитани по време на ремонтните дейности, ще бъдат бързо забравени от живущите в този красив блок. Сигурен съм, че когато настъпи зимният период, всички вие ще се убедите в ползата от направеното - когато усетите разликата в разходите за отопление". С тези думи, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов се обърна към живущите в блок 6 - седмият саниран по Националната програма за енергийна ефективност в града.

Кметът благодари за доверието към Общината и изрази надежда, че и други ще последват примера на тези, които вече се радват на обновените сгради.

На официалната церемония по откриването присъстваха председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, главният инженер на фирмата - изпълнител ДЗЗД „Билтекс“ Диана Колева, инж. Николай Кънчев и инж. Ганка Кънчева - представители на строителния надзор от „Алфа М – Рубикон - Габрово“, Калина Георгиева и Ахмед Мехмедов – заместник-кметове на община Севлиево, служители от общинската администрация и екипът по изпълнението на проекта.

%d1%81%d0%b5%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d0%beСлед извършените дейности, блокът е с положена вътрешна топлоизолация. Покривите на всички входове са с подменена хидроизолация (двупластова - без и с посипка), а на покривното пространство е поставена и топлоизолация. Поставена е пет камерна дограма и цялостно остъкляване, като за входните врати дограмата е алуминиева. Почти всички тераси са усвоени към жилищната част, което на практика разширява жилищната площ. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с алуминиев профил, с прекъснат термо мост. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. и цветна силикатна мазилка.

Ремонтните дейности по сградата са финансирани изцяло от Националната програма за енергийна ефективност, по която Общината има подписани девет договора. Осем са напълно завършените сгради, като на 10 октомври предстои откриването и на блок 8 в ж. к. „Митко Палаузов“.

В град Севлиево се санират и 23 сгради по проект ,,Прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Севлиево" на оперативна програма Региони в „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Реализиран е проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево”, финансиран от същата оперативна програма, по който са санирани три училища и шест детски градини. Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Севлиево вече разполага с обновена сграда. Проектът бе на стойност 325 004.19 лв. и се осъществи отново с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а Община Севлиево съфинансира проекта с 30 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България