В V издание на феста "Вино и храна" участват над 50 изби с елексира на боговете

Над 350 български, френски, италиански, южноафрикански вина и селекции от над 50 изби ще бъдат представени и дегустирани на V Международен фестивал "Вино и храна" във Варна, който се провежда от 21 до 23 април. Ще бъде показан и виненият свят на Испания и Португалия.

Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много изкушения са подготвили организаторите за любителите на хубавите храни и напитки. По време на фестивала ще има едно вечерно пътешествие към уиски с отчетливо винено влияние. Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, био хляб с лимец и домашен квас е част от менюто на шеф-готвачите в зона "Ресторант".

„Българската традиционна кухня – храната на столетниците“ е само един от съпътстващите семинари. Основните теми в него са:"Българският принос за световната наука", "Червеното вино-медицински истини и заблуди","Афродизиаците или истината за дълголетието и легендарната полова мощ на българина". Авторката на бестселъра "Размерът има значение...размерът на талията" Александра Иванова ще сподели личния си опит и тайните на успеха да свали 42 кг за 9 месеца.Тя и д-р Огнян Пелов ще разкрият на чаща червено вино с люта чушка шокиращи истини за храната и елексира на боговете.

Фестивалът "Вино и храна"се организира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите, Черноморската регионална лозаро-винарска камара във Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и с подкрепата на община Варна. Негов предшественик е първата Лозаро-винарска изложба във Варна през 1928 г., която се е провела в емблематичния за града Юнашки салон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл