Георг Георгиев: Да наречеш държавата си блато показва огромен дефицит на отговорност

Това да наречеш собствената си държава „блато“ показва огромен огромен дефицит на отговорност и политически такт. Непримиримостта към подобно отношение към страната ни и то от страна на българския президент Румен Радев е наше морално задължение. Това каза пред осмия университет на Старейшини ГЕРБ председателят на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев. „Как този човек утре по време на визитите си в чужбина ще представлява и представя България? И пред чуждите президенти и премиери ли ще казва, че България е блато? Аз не разбирам как може да си натоварен с огромната отговорност на гласовете на българските избиратели и точно в аулата на Пловдивския университет да заявяваш, че страната, на която си президент, е „блато“. Недопустимо е да отнемаш националната гордост и самочувствието точно на младите хора“, коментира още Георгиев.

В същото време всички европейски лидери и страните им оцениха по най-висок начин успехите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, каза Георг Георгиев. Според заместник-външния министър, единствено за БСП и президента Румен Радев българското председателство е неуспешно, защото целят да изведат някакви странни политически дивиденти, представяйки председателството като неуспех на управляващите , но и на страната като цяло. За нас обаче е важна преди всичко оценката на българските граждани и на нашите евроатлантически партньори, подчерта Георгиев и добави, че те признават нашите успехи и възможностите на България да бъде реален и основен фактор за сигурност и стабилност на Балканите и в Европа.

Председателят на Младежи ГЕРБ поздрави всички участници в семинара на Старейшини ГЕРБ и им благодари за активното им участие в разработването на управленските приоритети на ГЕРБ и помощта, която оказват на останалите структури на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България