Гери-Никол и Жана Бергендорф фаворити да представят България

Кадър от последния хит на 18-годишната красавица, който има над 3 милиона гледания за 2 седмици.

Хиляди меломани дават своя вот в интернет за това кой роден изпълнител да се изяви на голямата сцена догодина

20 български таланти участват в запитването

Гери-Никол, Жана Бергендорф и Мирян Костадинов-MIRY са най-големите фаворити да представят страната ни на певческия конкурс Евровизия догодина. Тримата изпълнители заемат първите места в специална онлайн анкета, която има за цел да даде възможност на родните меломани да гласуват за това кой според тях е най-достоен да представи България на голямата сцена.

В запитването участват 20 от най-популярните български артисти, които биха имали най-големи шансове да повторят или дори да подобрят представянето на Поли Генова от тази година. Изпълнителите са от различни жанрове, за да се покаже многообразието на българския музикален пазар, обясняват инициаторите на допитването.

Засега първото място заема скандалната поп изпълнителка Гери-Никол. Варненката има около 30% подкрепа сред всички участници, което се равнява на над 32 000 гласа. След четирите си успешни сингъла и над 53 милиона гледания в ютюб 18-годишната арендби звезда се превърна в едно от най-популярните лица на българската музикална сцена. Желанието на Гери-Никол да се отличава й помогна да си спечели много и верни фенове, а това я направи и един от спряганите изпълнители за Евровизия. Участието й в конкурса обаче би предизвикало и доста критики, тъй като мнозина българи не одобряват нейното поведение на сцена.

След нея се нарежда колоритната Жана Бергендорф. Поп певицата е получила подкрепа от около 20 000 гласа и е доста известна сред българите в Европа, които още от спечелването й на „X-фактор“ се надяват да я видят на голямата сцена. В анкетата от миналата година тя се класира на второ място, което затвърждава интереса към нея от родните меломани. Според музикалните експерти тя има доста големи шансове да представи достойно страната ни на певческото състезание.

На трето място изненадващо се настанява друг участник от музикалното риалити „X-фактор” Мирян Костадинов. MIRY дори за кратко беше лидер в запитването, което впечатли феновете на българска музика, тъй като младият талант не е толкова популярно име в сравнение с останалите участници в анкетата. Мирян пише сам музиката и текстовете си и развива кариерата си сам след отпадането му от известния музикален формат. Творчеството му е ориентирано към рок музиката, а плътният му глас е достатъчно отличителен, за да го направи един от любимците на Евровизия 2017, ако бъде избран да представи страната ни, коментират потребителите в социалните мрежи. Феновете на номинираните артисти не спират да подкрепят любимците си, като за агитация използват предимно фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл