Гласят мач на Кобрата със съотборник

Кубрат Пулев може и да не приеме плана на Международната боксова федерация (IBF) да влезе в битка за статута си на задължителен претендент за световната титла. Централата одобри елиминационен мач между българина и родения в Белиз Джарел Милър, който се бие под американски флаг. Голямото бебе, както е известен Милър, е сред новите лица на британския промоутър Еди Хърн, който е агент и на шампиона Антъни Джошуа.

От немската компания „Зауерланд“, която се грижи за кариерата на българина, обявиха, че Кобрата продължава да преследва титлата, но може да поеме по друг път.

„Пулев остана един от тримата или четиримата най-добри боксьори в тежка категория в момента – заяви Ниса Зауерланд. - Разбира се, че той все още иска мач с Джошуа, но не знам дали британецът желае да се бие с него. Сега планираме следващия ход в кариерата на Пулев. Той беше много разочарован, че трябваше да се оттегли от битката за титлата. А бе толкова близо. Нямаме много опции. Мануел Чар продължава да побеждава, така че той е един от вариантите.“

33-годишният Чар също е боксьор на „Зауерланд“ и се бие под немски флаг, а негов треньор е Ули Вегнер, който води подготовката на Кобрата. До момента роденият в Ливан боксьор има 31 победи (17 с нокаут) и 4 загуби, първата от които пред 2012-а в мач за титлата на Световния боксов съвет (WBC) срещу Виталий Кличко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт