Градски турнири по шах, табла и карти между пенсионерските клубове ще правят в Пловдив

С много песни и танци пенсионерите от два клуба в Пловдив отбелязаха днес Международния ден на възрастните хора. За веселото настроение в район „Източен” се бяха погрижили членовете на вокалната формация, които изпяха стари градски шлагери, любими на хората от старото поколение.

В Централен клуб на пенсионера децата от подготвителната група на основно училище „Д-р Петър Берон“ пък зарадваха присъстващите с празнична програма от стихотворения, детски песни и народни танци. От името на Община Пловдив и лично от името на кмета Иван Тотев заместник-кметът Георги Титюков поздрави възрастните хора за техния празник, като им пожела много здраве. Титюков заедно с Петър Зехтински, шеф на дирекция „Спорт и младежки дейности“, и Веселина Ботева, шеф на дирекция „Социална политика“,  подариха на хората от третата възраст комбинирани дъска за шах и табла, както и карти за игра. „Тренирайте, защото имаме идея да направим градски турнир между пенсионерските клубове в Пловдив“, обеща заместник-кметът Георги Титюков.

Клубът на пенсионера в „Централен” наброява 250 членове, а този в Източен, макар и с по-малко на брой възрастни също се радва на особено внимание на хора, живеещи в квартал „Каменица”. По традиция празникът завърши в право българско хоро, поведено този път от Георги Титюков. Международния ден на възрастните хора е обявен от ООН през 1991 година, като от тогава се отбелязва всяка година на 1 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България