Градят читалня на открито в Шумен

Под купола на дървена геосфера ще има и пиано

Дървена сфера ще бъде изградена в Градската градина на Шумен и ще приюти библиотека, пиано, китара и импровизирана сцена. Идеята е съоръжението с необичайна форма да се превърне в средище на млади хора, които искат да посвирят, да почетат на спокойствие в читалнята на открито или просто да поговорят в приятна обстановка.

Проектът е на Общинския младежки съвет, който е спечелил конкурс на сдружение „BG Бъди активен“, а финансирането е от фондация Кока-кола. Тази година ще бъдат подкрепени 10 предложения за атрактивно облагородяване на места в градове и села в цялата страна.

Шуменското съоръжение ще бъде със свободен достъп, като пространството ще се използва и като сцена, на която ще могат да се изявяват различни таланти, ще могат да се провеждат и беседи. Куполът ще бъде покрит, за да предпазва библиотеката и музикалните инструменти от дъжд и сняг. През лятото покритието ще е частично.

Край самата сфера ще бъдат разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, а съществуващата инфраструктура ще бъде реновирана, съобщават от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони