Гражданският диалог "Европа в нашия дом" стартира във Велико Търново

Платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом", стартира официално на 11 февруари във Велико Търново. Събитието ще се проведе в Аулата на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

В рамките на гражданския диалог "Европа в нашия дом" ще бъдат дискутирани националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността ще бъде представено развитието на различните населени места в съответния регион и как европейската солидарност е допринесла за това. Организирането на гражданска платформа по тема образование ще мотивира много млади хора за повече знания и переспективи за просперитета на България и Европа.

На форума ще присъстват председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, неговите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева, зам.-председателят на образователната комисия в парламента Галя Захариева, както и кметът на Велико Търново Даниел Панов и областният управител проф. Любомира Попова. На гражданския диалог в старата столица са поканени да вземат участие и представители на образователните, университетските и обществените среди от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони