Григор възкръсна и отмъсти на Джазири

Григор Димитров оцеля по чудо във втория си мач от турнира на клей в Барселона, за да победи със 7:5, 3:6, 7:6 (8) Малек Джазири (Тунис). Така българският тенис ас взе реванш за поражението от 88-ия в света за поражението при единствената им среща досега в Дубай тази пролет.

34-годишния тунизиец отново затрудни Димитров, вкара мача в трети сет и поведе с 4:1 в него. С поредица невероятни разигравания и точно преценен риск Григор изравни за 4:4, а малко по-късно спаси и мачбол, за да се добере до тайбрек. В него драмата беше пълна – Димитров пропиля два шанс за победа при 6:4, а секунди по-късно той изправен на ръба на поражението, но тунизиецът с всичка сила заби топката половин метър в аут от изгодно положение. Въпреки огромното напрежение Григор продължи да предизвиква съперника към грешки и това му донесе успеха. Джазири се хвърля да завършва наглед удобни топки в центъра на корта, а пропуските му доведоха до победа на българина.

Така Григор запази жива мечтата си да играе с Рафаел Надал на финала. „В един идеален свят би се случило точно така, но дотогава има още много мачове“, заяви Димитров. Той продължава участието си днес срещу победителя от срещата между Пабло Кареньо Буста (Испания) и Адриен Манарино (Франция), който завърши късно снощи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт