Григор възкръсна при майсторите

Надигра със 7:6 (10), 6:4 Роберто Баутиста Агут

Григор Димитров се върна на победния път след два поредни загуби. Българинът показа класа на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж, който е последната му изява за годината. Родният тенис ас надигра със 7:6 (10), 6:4 Роберто Баутиста Агут (Испания) в драматичен мач, продължил 1:36 часа.

Димитров впечатли с мощна и разнообразна игра, като бе преоткрил резултатния си сервис. В първата част не се стигна до пробив, а в тайбрека българинът пропусна три поредни сетбола. Това обаче не се отрази на психиката му и след като на свой ред неутрализира шансовете на съперника, успя да измъкне сета с впечатляващо търпение в разиграванията.

Два пробива дадоха аванс от 4:1 за Григор във втория сет, но той отново не успя да си свърши работата от първия път. Две непредизвикани грешки за малко да обърнат мача. Баутиста Агут изравни за 4:4, но на свой ред се огъна в решаващия момент. Димитров се възползва от грешките му, за да поведе с третия си пробив в сета, а малко по-късно затвори мача с мощни подавания.

В следващия кръг Григор ще се изправи срещу 7-ия в света Марин Чилич (Хърватия), който ден по-рано премина с 6:3, 6:4 пред Филип Колшрабер (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт