Григор дал 14 проби миналата година

Григор Димитров се оказа един от най-проверяваните играчи в световния тенис. Българският ас е дал над 14 проби през изминалата година, на колкото са били подложени и останалите лидери в ранглистата Роджър Федерер (Швейцария), Рафаел Надал (Испания) и Марин Чилич (Хърватия). Така паметният възход на Димитров от 17-о до 3-о място в ранглистата за 12 месеца вече доказано е извън съмнение след доклада на Международната тенис федерация (ITF).

Пробите от тенисистите са взимани както по време на турнири, така и извън тях. Сред най-проверяваните очаквано е и бившата приятелка на Григор – рускинята Мария Шарапова. Тя се завърна на корта след наказание за употреба на мелдоний, за което агентите на Световната антидопингова агенция (ВАДА) са й обърнали особено внимание в хода на сезона. Доскорошната първа ракета на страната ни при дамите Цветана Пиронкова пък е дала около 10 проби, като повечето са извънсъстезателни, защото пловдивчанката не игра през втората половина на 2017-а

Междувременно Григор призова повече компании да спонсорират тениса в рекламно интервю за новия си спонсор – сладоледите „Häagen-Dazs“.

„Не мисля, че има по-глобален спорт от тениса – заяви българинът. – Ние обикаляме цял свят и не спираме да се състезаваме в продължение на 11 месеца. Представени сме на много различни пазари. Миналата година бях в 14 различни страни на 5 континента, което е невероятно.“

Димитров и Пиронкова могат да са доволни от решението на Върховвния административен съд (ВАС), който потвърди санкцията за заблуждаваща реклама на компанията „Монделийз България холдинг“, използвала образите на тенисистите, за да промотира свои бисквити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт