Григор изпусна спечелен мач

Григор Димитров отпадна от турнира от сериите „Мастърс“ в Париж след загуба с 6:7 (10), 7:5, 6:7 (3) от Джон Иснър (САЩ) в третия кръг. Така българинът изравни постижението си от миналата година, когато също стигна осминафиналите. Тъй като не отбеляза прогрес, той няма да спечели допълнителни места в ранглистата и ще е 6-и в понеделник, което също е рекордно класиране за него.

„Не беше лесно, защото трябваше да играя и срещу публиката“, заяви Григор след успеха с 6:4, 6:4 над Ришар Гаске (Франция) в първия си мач. Срещу 206-сантиметровия американец обаче се оказа значително по-трудно. Гигантът обсипа Димитров с мощни сервиси, което му помогна да стигне до тайбрек, въпреки шансовете на Григор за пробив. В тайбрека българинът спаси 5 сетбола, но го подари с нелепа  двойна грешка.

Втория сет се развиваше идентично до 12-ия гейм, когато Иснър върна жеста и Димитров изравни резултата. В третия сет българинът вече атакуваше всяко подаване и след пробив за 4:2 получи шанс да сервира за мача. В този момент ръката му трепна и Григор се пропука, а Иснър се добра до тайбрек. В него дългучът запази стабилността в играта си, докато българинът допусна двойна грешка, след която нямаше как да спаси мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт