Григор срещу слабак на турнира във Виена

Григор Димитров започва срещу аутсайдер при дебюта си на тенис турнира във Виена. Съперник на 8-ия в света ще бъде представителят на домакините Денис Новак, който успешно преодоля квалификациите. Той е 291-и на планетата и това ще е първи сблъсък между двамата. Ако българинът отново се представи силно и стигне до полуфиналите ще се изкачи до рекордното 7-мо място в ранглистата. Така той ще изпревари сръбската звезда Новак Джокович, който няма да играе до края на сезона, заради травма. Миналата седмица Димитров загуби финала в Стокхолм, но запази 8-та си позиция, което е негово лично постижение.

В годишната класация Григор е пети и си гарантира участие на финалната надпревара на най-добрите 8 в Лондон през ноември.

Същевременно домакините на „Мастърс“-а в Париж следващата седмица, обявиха че българинът ще е поставен под №6 в схемата ще започне от втория кръг. Димитров ще играе за 6-ти път на турнира, но никога досега не е преминавал осминафиналите. Миналата година той бе спрян от Новак Джокович.

А Виктория Томова остава първа ракета на България при жените. Тя е 142-а, а с 16 места след нея е Цветана Пиронкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт