Григор тренира с Агаси в САЩ

Григор Димитров се отдаде на успешен риболов след не толкова успешното си представяне на „Уимбълдън“, където отпадна още в първия кръг. Но почивката за българския тенисист свърши и той поднови тренировки в САЩ. При това не с кого да е, а с Андре Агаси. Американецът, който е един от малкото с „кариерен шлем“ в тениса, доскоро работеше с Новак Джокович, но двамата се разделиха по-рано тази година. Все още не е ясно дали легендата ще стане част от екипа на българина.

Междувременно мъжката схема в Лондон даде още по-скъпа жертва в лицето на осемкратния шампион Роджър Федерер (Швейцария), който изпусна мачбол, за да отстъпи с 6:2, 7:6 (5), 5:7, 4:6, 11:13 на Кевин Андерсън (ЮАР).

Не мисля, че играх зле или заслужавах загуба – заяви Маестрото. - Надявам се догодина да постигна нещо повече.“

Рафаел Надал (Испания) избегна същата съдба. Матадора надигра Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) със 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:4, 6:4.

Анжелик Кербер пък е първата финалистка при жените. Германката отвя с 6:3, 6:3 Елена Остапенко (Латвия), а късно снощи завърши другият полуфинал между сънародничката й Юлия Гьоргес и Серина Уилямс (САЩ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт