Губернаторът на Шумен ще участва в заседанието на КЕВР за водата

Старото увеличение още не е дало резултат

Областният управител на Шумен проф.Стефан Желев ще участва в предстоящото открито заседание за обсъждане на цените на ВиК-услугите за 2019 г., насрочено в Комисията за енергийно и водно регулиране на 17 декември от 13 ч. Това уточниха от пресслужбата на областната управа и обясниха, че той ще изрази позиция против предстоящото увеличение на комплексната цена на ВиК-услугите за битовите потребители.

В сряда областният управител е изпратил писмо до председателя на КЕВР със становището си, в което изразява несъгласие с публикувания доклад от дирекция „ВиК услуги“ и дирекция „Правна“ на КЕВР, предвиждащ увеличение на комплексната цена за битови и приравнени към тях потребители на 3,40 лв./м3 с ДДС.

Според проф. Желев това поредно увеличение на цената на ВиК услугите, макар и обусловено от отчетения инфлационен индекс, е необосновано и несправедливо за качеството на услугата, която се предоставя от оператора.

„Като областен управител и председател на Асоциацията по ВиК-Шумен поех отговорността за развитието на ВиК сектора и изразих положително становище за одобряване на Бизнес-плана за развитие на ВиК-Шумен за регулаторен период 2017-2021 година, с оглед необходимостта от създаване на условия за реализацията на големи ВиК инвестиционни проекти за област Шумен. Не мога обаче, да се съглася с ново увеличение на цената на услугата, тъй като все още предишното увеличение не е довело до търсените положителни резултати и няма подобряване на качеството на услугите и на общото състояние на ВиК-системите и съоръженията“, се казва в становището на областния управител до председателя на КЕВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България