Данъчни пазаруваха от китайски МОЛ в Шумен и го запечатаха

НАП

Декларирали 5 пъти по-малък оборот

Данъчни в ролята на тайни клиенти пазаруваха за 4,50 лв. от магазин на Кооперативния пазар в Шумен, известен като китайски МОЛ, и след като не получили касов бон, запечатаха обекта за седмица.

Само за 2 часа от началото на работния ден е установена разлика в касовата наличност към 10:25 ч. в размер на 1 073 лв., съобщават данъчните. Магазинът е поставен под физическо наблюдение през целия ден, като в присъствието на инспекторите оборотът е достигнал 10 538 лева. При проверка в програмния продукт е установено, че за предходни периоди фирмата е декларира среден оборот от 1 000 до 2 000 лв. дневно. От офиса на НАП-Шумен съобщават, че фирмата, която стопанисва двутажния магазин на бул.“Симеон Велики“153 е „Гранд 8“ ООД, известна с търговско наименование HAPPY BUY.

На търговеца е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от една седмица. Запечатването се извършва след като наложената административна мярка е потвърдена с определение на Административен съд-Шумен.

Данъчните напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG. Нека гражданите, на които не се издават касови бележки или се издават бележки без този реквизит, да сигнализират в приходната агенция на тел. 0700 18 700 или на електронната поща на [email protected].

Продължава засиленият контрол на търговците в Североизточна България от страна на инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП-Варна. Фискалните агенти следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони