Двама души са критично състояние след отравяне с неизвестно вещество в близост до Солсбъри

Двама души са критично състояние след отравяне с неизвестно вещество в Еймсбъри, разположен на 10 километра северно от Солсбъри, предава TACC.

Полицията на графство Уилтшър тази вечер обяви за сериозен инцидент, те подозират, че двама души са били изложени на контакт с неизвестно вещество в Еймсбъри“ - се казва в съобщение на полицията на графство Уилтшър. „Местата, за които се смята, че жертвите са посетили преди да изпаднат в тежко състояние, ще бъдат отцепени през нощта в района на Еймсбъри и Солсбъри като предпазна мярка."

Според правоохранителните органи става въпрос за мъж и жена на възраст между 40 и 50 години, които вечерта на 30 юни са открити в безсъзнание в дома им. Те били прети в болница в Солсбъри. И двамата са в критично състояние.

Първоначално се е предполагало, че двамата са пострадали от употреба на наркотици. Тестовете, които в момента се правят, предстои да установят вида на веществото, съобщават от полицията в Уилтшър. На този етап все още не е ясно дали става дума за извършено престъпление. Разследването на инцидента продължава.

През март бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха намерени в безпомощно състояние в Солсбъри, след като са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество. Впоследствие Лондон заяви, че това вещество е било разработвано в Русия и обвини Москва, че е замесена в инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа