Двама младежи загинаха, други двама са тежко ранени след удар в ТИР

Камионът се завъртял на пътя и колата с петимата млади се ударила в ремаркето

Двама младежи са загинали, други двама са в кома, след като колата им се ударила в ремарке на ТИР , който се завъртял и усукал пред тях, вероятно попадайки на заледен участък. Трагедията е станала към 23,25 часа във вторник на пътя Разград – Шумен до разклона за Самуил.

В колата „Мазда”, управлявана от 25-годишния Ф.Х. от Лозница, пътували още 4 младежи. Компанията била на кафе в Разград и отивали да оставят едното от момчетата у дома му в село Гороцвет, когато попаднали на усукването на ТИР-а и се ударили в ремаркето му, гласи първоначалната версия.

При удара на място загинали 24-годишната Е.С. от село Ловско и 18-годишният С.А. от Гороцвет. 18-годишният брат на загиналото момиче и 26-годишният А.А. от Попово са откарани в болницата в Разград в тежко състояние с опасност за живота. Младежите били с мозъчни кръвоизливи в кома, уточняват от полицията.

Най-добро е състоянието на водача на леката кола, който по чудо бил само фрактура на дясната ръка. Взета му е кръвна проба за алкохол. Същата процедура е направена и с шофьора на ТИР-а С.Х. (41 г.).

От полицията допълват, че причините за трагедията са в процес на изясняване, както и какъв точно е механизмът на катастрофата, убила младежите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България