Две доживотни присъди за смъртта на Киро Чейнджа

Град Левски беше блокиран от полиция в нощта на убийството.

Трима мъже пребили с дървени колове и жената на бизнесмена

Бандитите си купили коли с награбеното

Върховният касационен съд прати окончателно доживот зад решетките за убийство и грабеж Иво З. и Валентин Н. - Марокото. Съучастникът им Тихомир М. ще лежи в затвора 20 г., а приятелката на Валентин - Нели М., е осъдена за вещно укривателство на три години условно с 5 години изпитателен срок.

Наглият грабеж, завършил със смъртта на известния в град Левски бизнесмен Кирил Костадинов - Чейнджа беше извършен в последния ден на 2016 г. Тримата мъже проникнали маскирани в дома на 57-годишния Костадинов малко след 2.30 ч. Те пребили Чейнджа и жена му с дървени колове и задигнали златни накити, чуждестранна валута и близо 39 хил. лв. - всичко на стойност 93 хил. лв. Чейнджа успял да звънне в полицията и след това изпаднал в кома. Той и жена му били транспортирани в местната болница, а оттам в Университетската болница в Плевен, но въпреки усилията на лекарите, няколко часа по-късно Кирил починал без да излезе от комата. Съпругата му пък бе в критично състояние с множество травми.

Още в началото на януари 2017 г. безработният Валентин Н. си купил с крадените пари АТВ, Нели М. се сдобила с “Фолксваген Туарег”, а Тихомир М. си взел “Мицубиши Еклипс”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право