Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на Община Родопи, акцията стартира днес от Белащица

Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно и на място в продължение на 2 седмици от висококвалифицирани специалисти на пловдивската верига болници "Медлайн -Централ Хоспитал".

14pl4099-pregledi2От 13 до 28 февруари оборудвана с най-съвременна апаратура линейка ще посети 11 села от Община Родопи - Белащица (13 февруари), Ягодово (15-и), Крумово (16-и), Брестник (17-и), Цалапица (20-и), Кадиево (21-ви), Оризари (22-ри), Храбрино (23-и), Устина (24-и), Брестовица (27-ми) и Браниполе (28-ми).

За удобство прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата на населените места, в специално подготвени за целта помещения. Близо 24 000 души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог.

Прегледите включват още кардиограма и измерване на кръвното налягане и кръвната захар. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

14pl4099-pregledi1Инициативата е на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на кмета на Община Родопи Пламен Спасов. "Целта е да подпомогнем жителите на общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Очаквам хората да останат доволни", коментира кметът Спасов.

Безплатните прегледи стартираха днес от село Белащица, където местните жители споделиха своите болежки с кардиолога д-р Мария Димитрова и ендокринолога д-р Александър Ботушанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве