Девет живота според 12-те зодии

Овен

Мишки, а не милувки

Изправена пред избора дали да дойде при вас да се гушка, или да хукне да гони мишка, котката Овен няма да се поколебае и за миг – мишката! Тази зодия четерикраки са толкова буйни и жадни за екшън, че на моменти могат дори да сбъркат стопанина си с мишка и да го одерат яко. Правилото: анкерпласт винаги под ръка с котка Овен. Упорита е - ако нещо не й се получава, опитва пак, и пак..Винаги са гладни. Мъжкарите се бият сърцато и обичат да имат харем. Често бягат от дома и се връщат след време без едно ухо, но доволни и с много любовни завоевания.

Телец

От всичко обилно, моля!

Дай още храна!, А така, а сега още милувки. Браво! Това е животът на котката Телеци – иска от всичко обилно. Самите те често израстват като огромни екземпляри, изглеждат тромави, но ако се разерят – да не си им насреща! Не са игриви, не са капризни, по-често ги мързи и спят по много. Излъчват мир и хладнокръвие, което им придава аристократичен ореол, дори ако са родени като прости улични котки. Телците не създават проблеми, обаче придават голямо значение на нещата, които считат за своя собственост, а те не са малко и сред тях е собственикът им.

Близнаци

Пакостливи чаровници

Ако умът ви казва, че в къщата има една котка, а очите ви виждат поне дузина от тях, това означава, че има котка - Близнаци. Представителите на този знак са буйни, любопитни и пакостливи. Устата им не спира да дърдори. През целия си живот остават малки котенца с подобаващи маниери. Ако не си играете с тях, няма проблем - те ще се забавляват сами с парченце хартия, собствената опашка, четката за под или метлата. Историята не познава подреден дом, в който да живее котка Близнак. Имат си куп недостатъци, но с тях е толкова весело и забавно...

Рак

Скрити лимонки

Студент е поканил колежка в квартирата си. Тя присяда свенливо на леглото, в следващия миг изпищява кански, чорапогащникът й е съдран, тя зашива шамар на невинното момче и хуква навън, а под кревата доволно се хили котка Рак. Четириногите от този знак обожават да се крият и да изненадват. Иначе се разбират добре с деца, обичат любовта и топлината, не толерират самотата, обожават да похапнат добре и да поспят на скришно място. Котките Рак са великолепни майки, които използват всяка възможност за размножаване.

Лъв

Аз казах, мяу!

Той иска да царува. Невъзможно е да му се обясни, че няма право да спи в леглото на господаря. Прави всичко на открито, вярвайки, че цялата къща принадлежи на него. Ако излезе на улицата, се забавлява като се дърли наред и с котки, и с кучета. Иначе може да е котка, но реве като лъв, злоупотребявайки с вокалните си способности и слуха на околните. Котките от този знак непрестанно изискват пълно внимание, а според тях то най-добре се засвидетелствува с обилно глезене и подаръци под формата на играчки. Ако котка Лъв скочи в скута ви, тутакси я погалете, иначе жестоко ще се обиди.

Дева

Не ловуват, горди са

Котката Дева няма капризи, тя има изисквания! Ако не получи от любимата си храна или тоалетната й не е почистена, съска зловещо и назидателно. Държи се по-скоро като стара мома - критична и педантична. Логиката и интелигентността са по-изразени в нея, отколкото естествените инстинкти. Тя е много наблюдателна и бързо открива къде собствениците й съхраняват вкусни храни и с почти човешка хитрост ще се опита да стигне до желаните неща веднага щом почувства, че никой не я гледа. Ненавижда промените в дневната рутина и в околната среда. Не лови мишки и врабчета, защото е над тези неща.

Везни

Миндер кокони

Каква хубавица! Под знака на Венера – планетата на любовта и красотата - тя е родена за любов и гушкане. Везните са котки за показ, дантели, кадифени възглавници и купички със сметана. Не са агресивни, умерено мобилни са и много грациозни. Ловът не ги интересува, но обичат да играят. Не понасят шум и кавги. Ако котката Везни избяга от собствениците, значи нещата между тях не вървят на добре. Иначе са доста страхливи, бият се неохотно, често се оттеглят от по-слаб, но нагъл противник. С удоволствие ядат това, което повечето котки отхвърлят - зеленчуци, хляб, плодове.

Скорпион

Ревниви и мистериозни

Никога не галете чужда котка пред вашата, ако последната е Скорпион. Ще ви одере и ще ви намрази. После ще се изпишка в обувките ви. Иначе са супер любопитни - винаги искат да знаят точно какво се крие зад нещата. Неуморно изследват всеки ъгъл на апартамента, в който живеят, като често превръщат завесите в катерушки. Снимките на котки, заспали в барабана на пералнята са предимно на Скорпиони. Обожават лова - птици, мишки, в най-лошия случай - на мухи и хлебарки. Котка Скорпион най-вероятно е била родоначалник на древните египетски котки, които били почитани като божества и на които приписвали магически свойства.

Стрелец

Търсачи на силни усещания

Котките Стрелец изразходват най-бързо 9-те отредени им живота. Страстта им към авантюри и любовта към свободата ги водят твърде често до полети от високите етажи. Е, може да се случи на всяка котка, ще си кажете. Не-е-е. Стрелецът не си взима поука от падането, дори и да е оцелял с цената на някоя строшена кост. Непоклатимият му оптимизъм го кара да опита пак, пренебрегвайки инстинкта за самосъхранение. Слагането на предпазна мрежа на прозореца ги сломява душевно – обръщат гръб на хората и гледат с часове тъжно навън. Иначе са царе на импровизираните номера и могат да накарат компания да се смее от сърце.

Козирог

Умело влизат под кожата ви

Срамежливи и сериозни, те са предани до гроб на господарите си и изискват същото от тях в замяна. Най-независими са от всички котки, никога не губят самочувствие, търсят непрестанно обич и не се свенят да си просят храна, но не каква да е, а само вкусна. Знаят как само с един умен поглед да получат от собственика това, което искат. По природа са меланхолици и могат да лежат с часове на дивана, взрени в една точка. Женските са фанатични майки, макар и не много плодовити. Можете лесно да установите добри отношения с Козирога: трябва да го храните редовно и вкусно, да не се намесвате в свободата му и да не прекалявате са нежностите.

Водолей

Нека купонът бъде с теб

Ако сте отегчени, вземете котка – Водолей. Те притежават най-развихреното въображение от всички мъркащи четирикраки. Могат да си направят играчка от всяко едно нещо и да се забавляват с часове. Невероятно любопитн и са - трябва всичко да се помирише, да се изкатери навсякъде и да хване всичко, което мърда. Когато излизате от къщата, обезателно погледнете в чантата – много е вероятно котакът да е там. Водолей обича гостите и веднага се се втурва да се запознае. Ако го заведете на доктор, тутакси ще започне да дъвче стетоскопа му. С Водолеите има много неприятности, но са толкова смешни, че човек им прощава всичко.

Риби

Нежни зверове с въображение

Най-нежната от всички котки. Котката Риби дори не прилича на котка. Тя се привързва към собствениците си и е петимна за ласки и внимание. Въпреки това, никога не скучае, тъй като е с богато въображение и може от всяко нещо да направи играчка. Мързеливи и добродушни, котките, родени под този зодиакален знак са невзискателни, лесни за гледане и са особено подходящи за възрастни хора. Рибите са и добри лекари: самото им присъствие стабилизира кръвното налягане, намалява напрежението и стреса. Падат си малко лакомници, особено им се услажда рибката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп