Девня дава болнични помещения за модерен филиал за Спешна помощ

Девня дава част от първия етаж на местната многопрофилна болница на Министерство на здравеопазването /МЗ/, за да се сдобие с модерен филиал на Спешна помощ. Това решение гласува на извънредна сесия общинският съвет. МЗ получава безвъзмездно за срок от 10 г. осем кабинета, коридор и тоалетна, които и сега се ползват от спешните медици в града. За бъдещия им филиал, който министерството смята да направи със средства по ОП "Региони в растеж", миналия октомври бе отреден терен от 1000 кв. м.

Оказа се обаче, че той се намира на територията на археологическия резерват "Марцианополис" и всеки инвестиционен проект трябва да се съгласува с Националния институт за недвижимо културно наследство. Заради дългата и сложна процедура вариантът отпадна, тъй като срокът за подаване на проектно предложение за модернизация на филиала на Спешна помощ изтича на 30 март. Затова по искане на МЗ общинският съвет отстъпи собствеността върху част от болницата.

По предложение на кмета Свилен Шитов обаче съветниците гласуваха общината да има право да прекрати едностранно договора с ползвателя, ако филиалът не придобия нов вид до 2020 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България