Демирева: Нямам стратегия, но мога да стана първа

Снимка СПОРТАЛ

Нямам стратегия за финала, но мога да стана първа – обяви Мирела Демирева, която със 190 см се класира за финала в скока на височина на европейското по лека атлетика в Германия.

Българката направи два успешни опита, като единствена започна от 186 см. „Скоковете не бяха кой знае колко хубави, но няма значение, важното е, че съм на финал - допълни олимпийската вицешампионка. - Но пък успях да усетя пистата. И смятам, че ще се адаптирам. А в петък излизам и скачам за първото място. Не смятам, че някой има по-големи очаквания от мен самата.“

Общо 10 състезателки покриха нормата. Сред тях и лидерката в световната ранглиста Мария Ласицкене. В навечерието на надпреварата рускинята получи и багажа си, който се загуби по пътя от Москва до Берлин. „По правило взимам със себе си шпайковете и екипа, така че нямаше драми“, допълни лекоатлетката.

Изненадващо италианката Елена Валортигара, втора в световната ранглиста, отпадна след три неуспешни опита на 190 см.

Състезателките бяха принудени да скачат при температура от 32 градуса, а преди да излязат в сектора се изсипа силен дъжд.

Същевременно кенийката Чемтай Салпетер донесе първа европейска титла в историята на Израел. Тя триумфира на 10 000 метра с време 31:43,29 мин. Чернокожата атлетка е омъжена за израелски треньор и се състезава за тази страна от 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт