Депутатът от ВМРО Йордан Йорданов: Твърдо подкрепям Желяз Андеев

Йордан Йорданов – народен представител от ВМРО в ПГ на Обединени патриоти, избран от област Добрич, изрази своята подкрепа за съгражданина си Желяз Андреев, съобщиха от партията.

Андреев е заплашен от екстрадиция, след като на 7 април 2018 г. е задържан от МВР в родния му град Добрич заради искане от страна на САЩ.

Ето какво написа Йордан Йорданов в подкрепа на Желяз:

С тревога следя случая с Желяз Андреев и останалите българи, обвинени по американското законодателство. Уважавам законите на България, разбира се, уважавам всички закони (ако и когато не противоречат на справедливостта и човещината), но съм смутен от идеята за екстрадиция на служител, който явно си е вършил работата. Надявам се на безпристрастно и честно правосъдие, защото до този момент не виждам смислени податки за вина на този човек.

Припомням, че само преди години подобно дело предизвика сериозен обществен отзвук и се доказа, че вина липсва. Затова и сега се отнасям с подозрение, което все повече българи вече споделят.

Като български патриот и народен представител от ВМРО, и най-вече като добруджанец и човек, заявявам моята подкрепа за Желяз.

Ние от патриотите от ВМРО – Българско национално движение следим случая на Желяз Андреев от самото начало. В своята 125-годишна история Организацията винаги се е борила за правата на българските граждани, както тук, така и извън границите на страната ни. Категорично заявяваме, че законите, редът и справедливостта трябва да са приоритет, но не бива това да става за сметка на свободата и гражданските права на никого. Ето защо, патриотите от ВМРО винаги са заставали в защита на интересите на своите сънародници.

Припомняме, че ние застанахме плътно зад Опиц при скандалното дело срещу него. Ние подкрепихме и граничния полицай от Бургас Михаил Цонков, за когото имаше искане за екстрадиране в Турция заради негови действия, целящи защита на границата на България. Заявяваме категорично, че ще защитим всеки български гражданин от чуждо посегателство и издевателство над него!

Надяваме се на честен процес и разчитаме и вярваме в безпристрастността на българския съд!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика