Десислава Радева преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Съпругата на президента на Република България Румен Радев - г-жа Десислава Радева, преряза лентата за официалното откриване на XXVII-я Италиански фестивал на красотата и прическата днес в Пловдив. В церемониалния акт й асистираше съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци. Престижният специализиран форум за фризьорство се провежда в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив и ще продължи до неделя, 25 март, включително, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

Стартът му бе даден с впечатляващо балетно шоу и ревю на прически, които стилистите на "Интеркоафюр-България" оформяха на сцената. Нестандартният спектакъл, озаглавен "Да спасим флората и фауната", премина под звуците на "Годишните времена" от Вивалди. Шоуто бе своеобразен подарък от доайена на българските фризьори и президент на "Интеркоафюр-България" за Източна Европа - стилист Кръстьо Капанов, който отправи приветствие към организаторите от "Christian of Roma" за 25-годишния юбилей на компанията.

Сред официалните гости бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, съпругите на посланиците у нас на Кралство Белгия - г-жа Джае-Йон Че , и на Южна Корея - г-жа Ким Джиън. Присъстваха също зам.-областният управител на Пловдив Ивелина Апостолова, зам.-кметът на града Георги Титюков, почетните консули на Италия в Пловдив - Джузепе ди Франческо, и на Франция - Теофана Брадинска, директорът на Международен панаир - Пловдив д-р Иван Соколов, президентът на Италианската търговска камара Марко Монтеки.

18 абитуриенти от социални домове от цялата страна бяха специалните гости на церемонията по откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата. Тези зрелостници са включени в тазгодишната инициатива на президентството "Подкрепи една мечта" и ще бъдат обучени безплатно в професията на фризьора. Социалната кампания се осъществява благодарение на усилията на г-жа Десислава Радева в съвместно партньорство с "Christian of Roma" по разработени менторски програми от 660 учебни часа. След успешно полагане на изпит възпитаниците на социалните домове ще получат Свидетелство за професионална квалификация 2-ра степен, валидно в България и в чужбина, и стаж в престижни салони, обясниха организаторите. По време на 3-дневния форум в Пловдив младежите ще имат възможност да се докоснат до изкуството на топ коафьори от цял свят, работили за бляскавите седмици на модата в Милано, Ню Йорк, Париж. Сред тях се открояват имената на Скот Фос от САЩ, Руслан Татянин и Андзор Закутов от Русия, Саверио Палма от Италия. Асовете на фризьорството ще имат майсторски класове. На подиума в Палата 2 с шоу спектакли и демонстрации ще се изявят и най-добрите български стилисти.

За младите хора фризьорството е една от най-вълнуващите професии, именно защото предоставя възможности за креативност и навлизане в света на шоубизнеса, смятат организаторите. 18-те момчета и момичета ще получат по традиция и прическа за своя бал. Групата им ще присъства и на ежегодните конкурси за фризьори от цялата страна, както и на провеждащото се за пръв път национално съревнование за маникюр. В него са записани над 100 участници. Реализира се в партньорство с Асоциацията на маникюристите у нас. В програмата на форума е включен и семинар за маникюристи, в който ще участват имена от силната руска школа. В последния ден - неделя, 25 март, ще се проведе конкурсът за грим, съобщиха организаторите.

Затрогващи кадри на бедстващи деца от цял свят бяха излъчени по време на откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата. "Това са хлапета, които знаят какво е нещастие. И както е казал Дж. Ф. Кенеди още през 1961 г.: Или човечеството ще приключи с войната, или войната ще приключи с човечеството", изрази посланието на "Christian of Roma" Давиде Кристиано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл