Детски хор «Дъга» отпразнува своя 5-годишен рожден ден в Свищов

С юбилеен концерт по повод 5 години от създаването на детски хор «Дъга» започна празничната коледна програма в Свищов. На камерната сцена на ПБНЧ «Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856» малките изпълнители от детския хор и техният диригент Олимпия Ангелова направиха два вълнуващи концерта, които събраха много аплодисменти и поздрави.

От страна на общинското ръководство детски хор «Дъга» бе поздравен от заместник-кмета Анелия Димитрова, която поднесе кошница с лакомства за малките изпълнители и поздравителен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев.

Ръководителят на детския хор Олимпия Ангелова направи ретроспекция, проследяваща развитието хора през петте години от неговото създаване и благодари на всички спомоществователи за подкрепата, която им оказват.

Детският хор е създаден през октомври 2012 година, с решение на читалищното настоятелство ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“, с цел възобновяване дейността на Детски хор – Свищов, а година по-късно официално получава името Детски хор «Дъга».

За пет години през детския хор преминават повече от 100 деца, които оставят своя отпечатък в историята на детското хорово пеене в Свищов. За този период ръководителят и диригент Олимпия Ангелова успява да развие два състава в различни възрастови групи. В момента Детски хор „Дъга“ наброява 38 деца, като 22 от тях са от 1 до 5 клас, а 16 юноши развиват своя певчески талант в по-голямата група от 6 до 10 клас.

От любимата си ръководителка децата получиха специални юбилейни грамоти, в които бяха поздравени за желанието им да пеят и приносът в развитието на детското хорово изкуство, за трудолюбието и постоянството и за красивите им усмивки на сцената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България