Деца будят книгите за Маратона на четенето

Деца ще будят утре сутринта книгите и ще огласят Регионална библиотека "Пенчо Славейков" след приказната нощ, която ще преживеят в нея.

На 22 срещу 23 април, когато е Международният ден на книгата и авторското право, децата от школа "Клас" с ръководител Ивелина Бояджиева ще оживят своята книга-игра с любими герои. Те първи ще прочетат сутринта страниците си за Маратона на четящите хора във Варна, каза за "Труд" главният библиотекар Кристияна Димчева.

РБ "Пенчо Славейков" е първа в страната, която започна инициативата през 2003 г. и сега провежда 16-то издание. Акценти в него са включването на социалните мрежи и създаване на възможност на всеки да бъде част от инициативата. За това в един и същи ден, в различни точки на града ще се съберат хора от различни възрасти и професии и ще четат страници от любима книга на глас.

Общият брой на сцените, организирани чрез Фейсбук, са над 90. "Ще разбием мита за нечетящия млад човек", категорични са инициаторите.

Старт на маратона утре в 8.30 ч.ще даде досегашният шеф на библиотеката, сега депутат д-р Емилия Милкова.

Културната институция ще представи и своето най-ново издание - сборника "Споменът през поколенията и времето - материали за историята на град Варна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България