Деца-шампиони карат на Боровец

Най-добрите малки скиори на България си дадоха среща във финалите на проекта „Научи се да караш ски“. Юбилейната 10-а инициатива на Българската федерация по ски финишира със състезание по гигантски слалом на пистата „Иглика“ в Боровец. Участие в него взеха 64 деца от най-добре представилите се школи - Самоков, Долна баня и Говедарци. Да наблюдават надпреварата дойдоха много родители и приятели на „белите“ спортове. При момчетата първи е Георги Атанасов (СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”), а при момичетата най-бърза бе Мария Гергинов (ОУ “Митрополит Аксенти Велешки”). Най-добрите от всички центрове, в които се провежда проектът, ще получат като награда безплатно участие в заключителния ски лагер в Банско от 29 март.

Отбелязано бе и отличното партньорство между БФСки, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, регионалните инспекторати и зимните центрове. За десетте години досега през програмата са преминали близо 30 000 подрастващи от цялата страна. Училищата също вече имат опит, така че обучението върви безпроблемно.

През тази сезон в „Научи се да караш ски“ в Боровец участваха 345 деца от 6 училища в Самоков, както и от тези в Долна баня и Говедарци. Всички минаха през четиридневно безплатно обучение и по добра традиция бързо усвоиха основите на „белия“ спорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт