Де Хеа изравни рекорд по спасявания

Давид де Хеа, вратарят на „Манчестър Юнайтед“, изравни рекорда за най-много спасявания в мач от Висшата лига. Испанецът се намеси 14 пъти при успеха над „Арсенал“ с 3:1 в Лондон. Силно желаният от „Реал“ страж бе най-добрият на терена и изигра решаващо роля при победата над „артилеристите“. Въпреки че „Юнайтед“ вкара три гола, домакините бяха подложили Де Хеа на почти постоянен обстрел. Според статистиката играчи на „Арсенал“ са шутирали 33 пъти към вратата на „червените дяволи“. От тях 15 изстрела са били точни, като стражът отрази 14. По този показател 27-годишният национал на Испания изравни постижението на Вито Маноне (2013 г.) и Тим Крул (2014 г.).

„След мача казах на Де Хеа, че това, което видях от него е представяне на най-добрия вратар в света“, каза Жозе Моуриньо, мениджърът на „Манчестър Юнайтед“.

Класата на Де Хеа бе призната и от Арсен Венгер, треньор на „Арсенал“: „Това е играчът на мача, няма две мнения. Когато си отправил 33 удара, това означава, че си показал класен футбол.“

Пол Погба получи червен картон за „Юнайтед“ и ще пропусне дербито със „Сити“ следващата неделя.

Рекорд постави и Мохамед Салах от „Ливърпул“. Нападателят вкара гол при успеха над „Брайтън“ с 5:1. Попадението е 15-о за египетския национал с екипа „мърсисайдци“. Това е най-доброто постижение в историята на „Ливърпул“ за играч в първите му 15 мача за отбора.

Люис Дънк от „Брайтън“ пък наближава книгата за рекордите. Защитникът си заби автогол, който е трети за него през сезона. По този начин Дънк се доближи до абсолютния рекордьор - Мартин Шкъртел. Бившият бранител на „Ливърпул“ е с най-много автоголове за един сезон - общо 4 през 2013/2014.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят