Дженифър Лорънс е „Червената лястовица”

ЦРУ, балет и екшън

Новият филм с младата мегазвезда Дженифър Лорънс “Червената лястовица” е създаден по едноименния роман наДжейсън Матюс и разказва за балерината Доминика Егорова, която е притисната от тежки обстоятелства и се присъединява към специално училище за “врабци”, където млади хора се обучават да използват телата и умовете си като оръжие и се превръщат в безмилостни убийци, служещи съветската идея. Първата мисия на Егорова е да изобличи работещ под прикритие агент на ЦРУ, но когато тя осъществява контакт с него, лоялността й като “врабец” е поставена на изпитание, което застрашава както нейната сигурност, така и тази на да двете нации.

26_redsparrow

Ето го и пълния синопсис: “Доминика Егорова е много неща. Съвестна дъщеря, която е решена да закриля майка си на всяка цена. Прима-балерина, чиято свирепа ожесточеност е тласнала тялото и ума й чак до абсолютните граници, отвъд които дебне лудостта. Майстор в съблазняването и в манипулативните схватки – очи в очи! Когато тя претърпява контузия, която слага край на кариерата й, Доминика и майка й ги очаква мрачно и несигурно бъдеще. Именно тогава, притисната от обстоятелствата, тя става най-новото попълнение в “Училището на врабците” – тайна шпионска организация, в която се тренират изключителни млади хора като нея, за да използват телата и умовете си като оръжия. След перверзен и доста садистичен тренировъчен процес, тя се оказва най-опасното “Врабче”, създадено от програмата. За Доминика е нужно да помири своята същност със съзнанието каква сила притежава в момента – животът й вече съвсем не е същият и всички, на които държи, вече са изложени на сериозен риск, включително и агентът на ЦРУ, който се опитва да я убеди, че той е единственият човек, на когото тя може да гласува доверие…

Режисьор на “Червената лястовица” („Red Sparrow”) е Франсис Лорънс (”Константин”, “Аз съм легенда”, “Игрите на глада: Възпламеняване”), сценарият е дело на Джъстин Хейти (”Пътят на промените”, “A Cure for Wellness”), по едноименния роман на Джейсън Матюс. В ролите са Дженифър Лорънс, Джоел Еджъртън, Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър, Джеръми Айрънс, Кирън Хайндс, Джоли Ричардсън и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино