Джесика Бийл: Не ми трябват лоши момчета

Качество и класа от Минесота

Пристрастена съм към влизането в роля

Не съм доволна от дупето си

Страшно съм доволна, че имах възможност да продуцирам прекрасни филми като The Book of Love и The Sure Game. Не казвам, че съм перфектна и всезнаеща/b>

Гледам да не се фокусирам върху сексуалното илъчване. Доколкото е възможно в нашия

бизнес, разбира се

Джесика Биел е една от най-сексуално атрактивните млади дами в Холивуд. Тя носи здравия ген на Средния Запад, родена е в Минесота и олицетворява първоначалната идея за красиво американско момиче. Бивш модел с изваяно тяло, Джесика става известна с участието си в телевизионното шоу “Седмото небе”, което се задържа на екран в продължение на 11 години. По-късно влиза в заглавията с роли в “Илюзионистът”, “Златото на Ули”, “Ще си бъда у дома за Коледа”, “Непристойно поведение”, “Зак и Мири правят Порно”, както и с брака си с поп звездата Джъстин Тимбърлейк. Скоро предстои да излезе и най-новият сериал с нейно участие “Limetown”.

[modula id="3144749"]

- Джесика, Вие има много награди за актьорската си игра, но сте носителка и на титлата “Най-секси жена в света”. Кое е по-важно?

- Истината е, че обявяването ми за “Най-секси жена” не ми помогна особено в кариерата. Мислех си, че подобен приз ще ми отвори много врати, но не стана. Изобщо не е голяма работа. Тези неща са пълна измислица и медийна суета. А и аз никога не съм искала да бъда секс символ. Дори не смятам, че изглеждам чак толкова добре. Със сигурност не съм перфектна. Определено не си харесвам дупето. Имам критики към бедрата си и други части от тялото. Но човек се ражда такъв, какъвто е. Гледам да не се фокусирам върху сексуалното илъчване. Доколкото е възможно в нашия бизнес, разбира се.

- Какви качества търсите в мъжете?

- Едно от най-важните неща е чувството за хумор. Да може да се разплачеш от смях в компанията на твоя партньор - това е безценно. Не ми трябват лоши момчета. Вече съм ги надживяла. В по-младите си години си падах по такива типове и си изпатих достатъчно. Никога повече не бих се занимавала с лошо момче. В началото беше приятно, но си научих урока. Отношенията изглеждаха секси и мистериозно, мислех си колко сме готини отстрани, но после разбрах, че той през цялото време ме е лъгал, а дори имаше наглостта мен да обвини в изневяра. Просто не си струва.

- Как гледате на секс скандалите в Холивуд и разкритията за дългогодишни порочни практики и тормоз от страна на водещи фигури в бизнеса?

- Иска ми се да съм оптимист. Ако нищо не се промени, това ще бъде срамно петно за всички нас. Всъщност, в известен смисъл промяната вече се случва. Днес има много повече солидарност между жените от целия свят. Много от нас имат общи преживявания и знаят много добре за какво става въпрос. Преди е било изгодно и необходимо да си затваряш устата. Дори е било опасно да говориш за тези неща, за сексуалния тормоз. Днес е обратното - по-глупаво и непродуктивно е да не разкриеш истината и да не я споделиш с обществеността. Затова аз смятам, че има надежда.

- Вече на няколко пъти заставате и зад камерата в ролята на продуцент. Какво Ви накара да се пробвате в това ново и по-отговорно амплоа?

- Страшно съм доволна, че имах възможност да продуцирам прекрасни филми като The Book of Love и The Sure Game. Мисля си, че днес в Холивуд все още е трудно една жена да намери добри и интересни роли. За мен е много важно да успея да установя контрол над кариерата си, да съм в състояние да взимам повече решения, да има повече автономия и да постигна задоволително ниво на независимост. Агентите и мениджърите са изключително важни за кариерата на актьора. Не можем без тях. Но в същото време аз търся пътищата към успеха, еманципацията и собственото си овластяване. Желая да поема отговорност за моята кариера в киното, а не просто да седя и да чакам някой да ми донесе добрите новини, да стовари на бюрото ми качествения сценарий, примамливото предложение, интригуващия проект. Идеята ми е да мога да изляза на пазара и сама да търся възможностите, да преценявам шансовете и рисковете. Преглеждам статии, ровя в стари книги, говоря с хора, научавам много за заобикалящия ме свят. Попивам информация за хората, историята и обществото - неща, които не съм знаела, но смятам, че са невероятно полезни и вдъхновяващи. Сега съм в процес на изследване на себе си. Търся интересните и специални неща.

- С други думи вече не искате да сте просто филмова звезда?

- Да си само актьор понякога те изолира от цялостния производствен процес на филма или сериала. Твърде често така и не разбираш какво точно се случва и много рядко някой иска твоето мнение. Работата ти е да си научиш репликите, да следваш режисьорските инструкции и да бъдеш просто един изпълнител. А аз обичам да си казвам мнението. И понякога то е на място. Не винаги, разбира се. Не казвам, че съм перфектна и всезнаеща. Но определено се чувствам по-добре, когато съм въвлечена в пълния процес, отколкото ако съм само лице и тяло пред камерата. Продуцентството наистина ме изпълва. Но със сигурност няма да се откажа да играя. Напротив. Пристрастена съм към влизането в роля.

- Вие спечелихте овациите на критиката за играта си в сериала “Грешникът”. Разкажете малко повече за своя персонаж и поредицата като цяло?

- Силно съм привлечена от концепцията за разказвача, на когото не може да се вярва. Това драматургично условие стои в сърцето на образа. Моята героиня не заслужава особено голямо доверие, на нея не може да се вярва. Дори самата тя не може да си позволи да се осланя прекалено много на собствената си памет. Нещата, която тя смята за истина се оказват илюзия и лъжа. Понякога границите между фикция и факт се размиват и преливат. Тази несигурност и психологическа двойнственост ме привлякоха към сценария и образа. Докато развивахме персонажа заложихме много на травмите от нейното минало и как те са оформили характера и поведението на тази, в крайна сметка, мистериозна жена. Идеята е да представим всичките проблеми на героинята, но да го направим така, че тя да остане атрактивна за публиката и зрителите да изпитат емпатия към нея. Много беше важно да изградим успешни механизми за емоционална идентификация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл