Дж. Дж. Ейбрамс прави пихологически трилър по Стивън Кинг

Сценаристи са Сам Шоу и Дъстин Томасон

52_janeОт компанията Hulu натиснаха газта върху маркетинговата кампания на продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс и вдъхновен от творчеството на Стивън Кинг психологически хорър “Castle Rock” . Заглавието е вдъхновено от името на прочутия измислен от Кинг град Касъл Рок, където се развиват голяма част от неговите истории, припомня operationkino.bg. “Castle Rock”има амбицията да “комбинира митологичните мащаби и интимните разработки на героите от историите в най-добрите и обичани творби на Кинг, изплитайки епична сага за светлина и мрак, разиграваща се на няколко квадратни километра от гористите местности на Мейн”.

Главният герой на сериала е адвокатът Хенри Дийвър (Андре Холанд), който се завръща в Касъл Рок след самоубийството на директора на затвора Шоушенк (което виждаме в края на “Изкуплението Шоушенк”). Дийвър получава обаждане от героя на Бил Скарсгард, който, както става ясно от трейлъра, се озовава в Шоушенк по мистериозен начин, без никой да има идея кой е той и защо е там.

Сиси Спейсик е в ролята на отчуждената майка осиновителка на Дийвър Рут, която е пенсиониран професор и ни предупреждава, че “ужасното нещо, което може да стане, вече се случва”. Скот Глен е пенсионираният шериф Алън Пангборн (познат от “Тъмната половина” и “Неизживени спомени”), Джейн Ливи е вманиачената на тема смърт и самопровъзгласила се за историк на Касъл Рок Джаки, Мелани Лински е брокер на брокер на недвижими имоти Моли Странд, а Тери О’Куин е Дейл Лейси, “стълб на обществото” в града.

“Castle Rock” е дело на Сам Шоу и Дъстин Томасон, които са и изпълнителни продуценти наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Бен Стивънсън и Лиз Глоцер. Продуценти са Скот Браун, Тамара Айзък и Робин Суийт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино