Дневен център за деца отвори врати в Първомай

Дневен детски център беше официално осветен в Първомай от отец Станимир Станчев. Една нова услуга дава възможност на родителите от общинския център да бъдат свободни час, два или ден, без да се притесняват за децата си. Центърът разполага с две помещения – едно голямо, в което децата могат да си играят и едно по-малко с две креватчета за сън.

Препоръчителната възраст, в която децата могат да се възползват от почасовите занимания е между 1 и 6 години, но има проходилка и столче и за по-малки малчугани, а често и по-големи деца са привлечени от многообразието на играчките и заниманията.

Собственичката на новия дневен детски център в Първомай Ели Воденичарова от години се занимава с разработването на проекти по различни европейски програми. Работила е за министерствата по икономика, туризъм, транспорт и други, но този път решава самата тя да се възползва от малка грантова схема за развитие на собствен бизнес. Съдействие ѝ оказва и Община Първомай, като за начинанието са отпуснати 10 000 лв., а останалото е самоучастие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България