До края на 2019 г. хранят бедни за над 870 000 лв. в Нови пазар

Топъл обяд за следващите две години е гарантин на 500 бедни от община Нови пазар. Това съобщават от кметството и уточняват, че храната ще бъде осигурена с 874 000 лв. от Фонда за европейско подпомагане.

До края на юли едва 50 социално слаби от общината са получавали обяд без пари, а сега средствата ще стигнат за десет пъти повече хора. Повечето от имащите право са на месечно социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и на близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи и семейства с минимални пенсии, скитащи и бездомни.

Най-много 153-ма човека ще получават безплатен обяд в Нови пазар, в селата Стоян Михайловски и Памукчи - по 73-ма, в с. Избул са 33-ма, във Войвода - 36. Храната ежедневно ще стига и до селата Правенци, Жилино, Преселка, Тръница, Писарево, Сечище, Стан, Зайчино ореше, Енево. Дори и в най-малкото населено място Беджене, чийто жители се побират на пръстите на едната ръка, 2-ма души получават безплатен обяд. Приемът на заявления за ползване на трапезарията е постоянен и при голям брой чакащи общинска администрация ще увеличи капацитета на програмата “топъл обяд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони