Дуелът Григор – Гофен сред най-добрите, според АТП

Bulgaria's Grigor Dimitrov, left, consoles Belgium's David Goffin after winning their quarterfinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 25, 2017. (AP Photo/Kin Cheung)

Съперничеството между Григор Димитров и Давид Гофен бе обявено за едно от най-добрите за годината от Асоциацията на тенисистите професионалисти (АТП). Двамата се срещнаха пет пъти, а българинът спечели четири от сблъсъците. „Но се подобриха тактически и психически, за да завършат сезона в топ 10 на света“, пише официалният сайт на АТП.

В рамките на само на четири седмици Димитров и Гофен се срещнаха три пъти – на Aустрелиън оупън, после за титлата в София, след това и в Ротердам, където белгиецът най-накрая записа победа. Давид обаче се контузи, но се върна още по-убедителен. Спечели титли в Шенжен и Токио. А за награда заслужи и участие във финалите на АТР и съответно записа най-успешната си година, както и Димитров.

А на заключителния турнир в Лондон белгиецът отстрани Роджър Федерер, за да се срещне пак Григор. „И двамата бяха на върха на физическите си възможности, показаха и непоколебимост – се казва в анализа. - Но в крайна сметка българинът грабна най-важната титла в кариерата си и изравни постижение от 1998-а на Алекс Кореча, триумфирал при дебютното си участие. Последният им пети мач бе вероятно най-добрият. И той показа, че световните № 3 Димитров и №7 Гофен могат да останат на върха и през следващия сезон.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт