Еванджелин Лили: Жените трябва да имат бицепси, не само апетитни задници

Наричат Еванджелин Лили новата супергероиня на Марвел. Тя е смятана за най-секси „изгубената” жена в целия свят. Американските списания я определят за най-еротичната дама от малкия екран за 2007 година, а списание Maxim я поставя на второ място в класацията на 100-те най-сексапилните жени на планетата. Тя е смела майка, която ражда сина си у дома. Дълбоко вярваща, която в същото време се снима в реклама за компаньонки. Християнка, което не й пречи да псува. Невероятно чаровна и женствена и в същото време мъжкарана. Самата тя признава пред списание „Ролинг Стоун”, че я наричат половин момче, половин момиче.

Никол Еванджелин Лили е канадска актриса. Родена е на 3 август 1979 г. във Форт Саскачуан, Алберта, Канада. Тя е средната от три сестри. В продължение на 8 години посещава неделно църковно училище. Определя се като момиче с момчешки характер – като дете обича да се катери по дърветата и да играе футбол. След завършване на училище се записва да следва международни отношения в университета във Ванкувър. За да се издържа работи допълнително като сервитьорка.

Лили е открита за шоубизнеса от известната агенция за модели Ford. Въпреки, че отначало смята да се посвети на кариерата на модел, тя подписва договора с Ford предимно за да получи средства за обучението си в университета в Британска Колумбия. След това дълго време живее на Филипините.

След като се появява в няколко реклами, Еванджелин предпочита да се съсредоточи върху ученето. По-късно неин приятел я убеждава да се пробва в киното, но след няколко роли без реплики, кариерата й на актриса, изглежда, е пред провал. За кратко. Защото буквално за година тя се превръща в една от най-обещаващите млади актриси на Холивуд.

Еванджелин става световноизвестна с ролята си на Кейт Остин в сериала „Изгубени”. Поредицата, която се излъчва в шест сезона, има милиони фенове и многобройни награди, проследява живота на група хора, оцелели след самолетна катастрофа на загадъчен тропически остров. Пред американската преса актрисата признава, че й е било много трудно да се справи със славата, която я връхлита след успеха на сериала. След като поредицата спира през 2010 година, тя е убедена, че иска да сложи край на актьорската си кариера. В следващите две години се изолира напълно и ражда първото от двете си деца. Тогава обаче с нея се свързва с Питър Джаксън и отправя предложение на което Лили не може да откаже – да участва в „Хобит”.

Актрисата е омъжена за  Норман Кали, от когото има две деца. Норман е родом от Хавай, където семейството живее сега. Той и Еванджелин се срещат на снимачната площадка на сериала "Изгубени", където Норман е асистент-продуцент на продукцията.

Освен английски, Лили владее френски, а в свободното си време обича да чете, пише, рисува и прави дълги разходки сред природата. Ето какво споделя актрисата пред американската преса за професионалния и личния си живот.

За актьорските си дни преди да я изберат за „Изгубени“:

„Преди да започна работа в сериала бях разорена студентка, която живееше в най-лошата част на града и карах счупен автомобил. Живеех на фъстъчено масло и чай. Когато ми казаха, че мога да получавам добра заплата, ако зарежа всичко и отида да се снимам в сериала (той се снима главно в Оаху, Хавай), реших, че си струва да направя тази жертва за определен период от време, в името на това да имам по-голяма финансова свобода.“

За живота си, след като става известна:

„След като станах публична фигура, мъжете спряха да ми говорят. Сигурно са си мислели, че не бих излязла с тях, тъй като съм популярно лице. Но по ирония на съдбата, точно тогава имах най-голяма нужда някой да ме покани на среща, за да даде смисъл на живота ми и на успехите ми.“

За ролята си в „Ант-мен и Осата”:

„Подобни филми никога не съм харесвала. „Не искам да участвам в глупав филм за супергерои" - това беше първата ми реакция на предложението на агента ми да се присъединя към проекта Ant-Man. Само не казвайте това на продуцентите! (Смее се.) Но когато разбрах, с кого ще работя и кои са авторите на филма, веднага се съгласих. За щастие винаги се поддържам в добра спортна форма и това много ми помогна в този филм. В сериала "Изгубени", моята героиня Кейт беше добре развита физически. По-често имам проблем на друго ниво. Продуцентите казват: “Кейт, ние те харесваме, ще ти дадем ролята. Но просто трябва да направиш нещо с това. (Еванджелин посочва бицепса си.) Трябва да изглеждаш като нормален човек.” Винаги съм си мислила, че изглеждам нормално. И като цяло, аз мисля, че жените супергерои трябва да бъдат външно силни, а не само да имат големи гърдите и апетитни задници!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино