Ева Майдел във Велико Търново: Над 1400 са вече обучените в кампанията „Научи ме да умея“

„Образованието трябва да е национална кауза, за която да работят приоритетно институциите, бизнесът и гражданският сектор, ако искаме икономикиата ни да се развива, а стандартът на живот да се подобрява. Затова се радвам, че за две години успяхме да обучим над 1400 ученици от цяла България в рамките на кампанията „Научи ме да умея“, която провеждаме със сдружение Образование България 2030. Вярвам, че всеки от тези млади хора е една идея по-подготовен да успее в 21-и век.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на събитие от инициативата „Научи ме да умея“ на 31 октомври 2018 г. в Природо-математическата гимназия във Велико Търново.

„Анализи показват, че около половината от всички служители по света ще имат нужда от допълнително обучение, за да могат да надградят уменията си и да изпълнят пълноценно изискванията на новата икономика. Затова се фокусираме върху изграждането на универсални умения у младите, които да им бъдат полезни независимо каква професия имат.“ Това добави Ева Майдел, която е съинициатор на създаденото през 2015 г. Образование България 2030. Тя подчерта, че сдружението за качествено образование ОБ2030 е единствената по рода си образователна платформа в Европа, обединяваща бизнес, институции и граждански сектор.

Повече от 100 ученици от елитното търновско училище се включиха в събитието, посветено на развиването на умения за успех в 21-и век като работа в екип, говорене пред публика, изготвяне на презентация и др. Освен теоретични знания, учениците имаха възможност да приложат наученото по време на интерактивна работилница във втората половина на упражнението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България