Евродепутатът Владимир Уручев се срещна с посланиците на ЕП от СУ „Никола Войводов” – Враца

По покана на младшите и старшите посланици на ЕП евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев посети Средно училище „Никола Войводов” в град Враца, съобщиха от партията. В рамките на посещението, младшите посланици проведоха дискусия с българския евродепутат. Те проявиха интерес към дейността на Уручев като депутат в Европейския парламент и обсъдиха актуални теми от деня.

„От вас зависи каква ще бъде Европа след 10, 20 и 50 години. Във Вас виждам подрастващото поколение, нашата смяна. Затова трябва да знаете какви са общите политики на ЕС, как функционира. Още отсега трябва да имате тези знания, защото навлизате в етап на осмисляне на живота”, бе категоричен евродепутатът Владимир Уручев. Той приветства младите хора за участието им в програмата на ЕП и активността, която проявяват. „Поздравявам Ви, че сте се включили и ви пожелавам успех”, подчерта Уручев.

Старшите посланици в лицето на учителите Галина Ганева и Петя Николова заявиха, че дейностите, които са залегнали в програмата на училището посланик на Европейския парламент, ще са не само с цел представяне структурата и дейността на европейската институция, но и като лице на институция, представяща общочовешките ценности. „Да бъдем посланици на една институция, символ на единството и обединението, за нас е признание и призвание, защото сме част от този свят и имаме своето място в него. Ще разпространим знанията за ЕС и добродетелите, които ни обединяват и вярваме, че ще надхвърлим националните граници”, споделиха старшите посланици на ЕП.

„За нас е чест да бъдем избрани за посланици на Европейския парламент и голяма отговорност пред училището, региона и страната. Уверена съм, че ще се представим достойно”, заяви Снежанка Каменова, директор на СУ „Никола Войводов”.

По време на посещението Владимир Уручев откри европейския кът „ПослаНИЕ за ЕВРОПА”, създаден от младшите и старшите посланици на ЕП.

В края на събитието младшите посланици връчиха на Владимир Уручев специално изработена книга, в която да впише своето послание към тях. Направиха снимка за спомен пред табло с изписана думата „посланик” на 22 езика. Младшите посланици на ЕП подариха на Уручев елек с пожеланието да се чувства част от тях и да бъде техен пътеводител в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България